Doosjes laten maken

      Geen reacties op Doosjes laten maken

Doos

Dozen zijn verkrijgbaar in alle vormen en maten: verhuisdozen, archiefdozen, dozen voor het verzenden of verpakken van flessen, drukwerk, medicatie of voeding, de verpakkingsmogelijkheden zijn oneindig. Als het product dat je wilt versturen een aparte maat heeft, of als het formaat dat je wenst niet tussen het aangeboden gamma zit, laat dan je doosjes maken op maat. Om doosjes op maat te maken zijn de oplossingen eindeloos. In deze blog lees je meer over dit onderwerp en kun je bepalen of dit ook iets voor jouw bedrijf kan zijn.

 

Doosjes voor commerciële doeleinden

Verpakking heeft als eerste taak het product dat erin geplaatst wordt te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Het moet dus stevig zijn en makkelijk om open te maken. Daarnaast kan je een doosje ook gebruiken voor commerciële doeleinden. Door de verpakking mooi te bedrukken, kun je je doosje aantrekkelijk maken en potentiële klanten overhalen om je product te kopen. Laat wel eerst een voorbeeld doosje maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je kunt controleren of het bedrukte doosje aan je verwachtingen voldoet. Je kunt de verpakking laten maken met een venster, gaan voor schuifdoosjes, gondeldoosjes, envelopdoosjes of ervoor kiezen om de uitstraling met Spot UV te vergroten. Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu, kan je er ook voor kiezen om te gaan voor een milieuvriendelijke verpakking.

 

Duurzaam verpakken

Uit onderzoek blijkt dat consumenten karton en papier de meest milieuvriendelijke verpakkingsmethoden vinden. Duurzaam omdat het hergebruikt kan worden. In Nederland wordt zo’n 95 % van al het karton gerecycleerd of opnieuw gebruikt. Wist je dat elke ton karton die hergebruikt wordt alleen al meer dan 20.000 liter water bespaart? Bedrijven die gaan voor duurzaam verpakken, moeten de nodige certificaten kunnen voorleggen. Bij echt duurzaam verpakken, wordt voor het bedrukken van de doosjes gebruik gemaakt van inkt op plantaardige basis. Als een bedrijf reeds gebruikte dozen verwerkt, wil dat zeggen dat ze Verantwoord Ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *