Bedwantsenbeet België: wat is het en hoe voorkom je het?

bedwants, bloedzuiger, heide

Misschien krijg je al jeuk als je het woord leest: bedwantsen. Bedwantsen zijn kleine insecten die vooral in de bedden en matrassen van hotelkamers leven. Je kunt ze niet zien: maar je voelt de beten want ze jeuken enorm. In de nacht kruipen de bedwantsen op je huid en steken ze eigenlijk net zoals een mug en veroorzaken ze een bultje dat gaat jeuken. In België, een vakantieland voor veel Nederlanders, komen ook de bedwantsen voor. Het is belangrijk wanneer je op vakantie gaat naar België om niet de bagage en kleding op of naast het bed te leggen. Een tip is om dit bijvoorbeeld in de badkamer neer te zetten zodat de bedwantsen niet in je bagage kunnen kruipen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Een bedwantsenbeet in België is natuurlijk niet prettig en kan je verblijf op locatie behoorlijk verstoren.

 

Gebeten door een bedwants: wat nu?

Je kunt je er vooraf eigenlijk niet op voorbereiden: bedwantsen kunnen van goedkope hotels tot luxe 5-sterren hotels zitten. Voor de bedwants maakt dit niks uit. Ze verspreiden zich vaak via reizigers en kunnen op die manier overal terecht komen. En wanneer ze er eenmaal zijn is het een flinke klus voor het hotel om alles te verwijderen: matrassen moeten op minimaal 60 graden gereinigd worden. Het is belangrijk om je verblijf als eerste op de hoogte te brengen. Daarnaast kun je bij de drogist een middel kopen dat de jeuk vermindert. Verder kan de beet van een bedwants niet zoveel kwaad. Het is echter wel belangrijk om alle kleding die in contact is geweest met het bed waar je op hebt geslapen goed en warm te wassen. Zo weet je zeker dat de bedwantsen niet kunnen overleven op je kleding en je de bedwantsen bijvoorbeeld mee naar huis neemt. Dat zou natuurlijk geen pretje zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *